
سلام به وب من خوش آمدید دوستان و همراهان عزیز از اینکه مهمان این وب هستید بسیار سپاسگزارم منتظر نظرات سازنده ی شما دوستان هستم
عنوان | پاسخ | بازدید | توسط |
![]() |
1 | 1216 | piskesvat |
![]() |
3 | 2710 | mehran99 |

اَردَبیل (نام باستان: آرتاویل) یکی از کلانشهرهای ایران و مرکز استان
اردبیل در شمال غربی این کشور است. این شهر در قبل و پس از اسلام
، مرکز آذربایجان بودهاست.

تره کوهی، گیاهی شبیه به تره فرنگی، دارای طعم تند مانند پیاز و سیر است.
این گیاه از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است .

در کوچه عارف اردبیل عطر و بویی پیچیده و یاد شیرینی را در ذهن عابران
تداعی میکند. به دنبال این عطر خاطرهانگیز که میروم به مغازه کوچکی
میرسم که محل تولید شکلات سنتی اردبیل است.

ابتدا سر وته هویج ها را با چاقو ببرید و پوستش را بگیرید وبه صورت خلالی خیلی نازک
خرد کنید. سپس هویج ها را درون لگن تمیز که مخصوص همین کاراست چند باربشویید
تا کاملا تمیز شده و کف نارنجی رنگ آن کاملا برود و سپس.....

گل نسترن تازه یا خشک را از قبل خیس میکنیم و بعد ابکش کرده و استفاده میکنیم.
در صورت تمایل کوفته ها را از قبل آماده کنید و کمی در روغن تفت دهید.

ترشی قورمه یکی از خورشتهای محلی اردبیل است که بسیار لذیذ میباشد
این خورشت را در اردبیل در ماه رمضان برای سحری میپزند. طبخ این خورشت
در اردبیل متداول است.

مواد لازم :
- گوشت گوسفندی ( قیمه ای خرد شده ) 500 گرم
– کره ( ذوب شده ) 80 گرم
– روغن مایع به مقدار لازم
روش تهیه :
در قابلمه ای حاوی 20 گرم کره ( ذوب شده ) و کمی روغن ، گوشت را تفت دهید
تا آب آن کاملاً کشیده شود سپس مقداری آب ، به همراه چوب دارچین
به قابلمه افزوده و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید.

طرز تهیه:
شیر را گرم کرده به حدی که به دمای 37 درجه برسد. بعد کره وشکر و زردچوبه ،نمک
پودر خمیر ترش وسفیده تخم مرغ را میریزیم بعد آرد را ریخته خمیر میکنیم. به حدی که
خمیر نرمی بدست آید وخمیر بدست نچسبد.

این غذای خوشمزه مخصوص اردبیل هست واقعا عالی و خوشمزه
يه پياز درشت رو رنده ميكنيم با كمي كره فقط در حد يه تاب دادن حرارت
ميديم فيله هاي مرغ رو اضافه ميكنيم ماست كه بهتره يه كم ترش
باشه و غليظ بهش اضافه ميكنيم

تقریبا به شکل شیر برنج می باشد با این تفاوت که در فرنی بجای برنج از آرد برنج
استفاده می شود طرز تهیه آن هم به این صورت است که ابتدا مقدار لازم شیر را
در داخل قابلمه ریخته و سپس تقریبا برای هر نیم لیتر شیر دو قاشق غذا خوری آرد
برنج مخلوط می کنیم بعد روی شعله گذاشته و تا زمان جوشیدن ان را با قاشق در
یک جهت حرکت می دهیم

مواد لازم:
بلغورگندم (یارما) یک پیمانه
هویج کوچک دو عدد
سیبزمینی کوچک دو عدد
ربگوجهفرنگی یک قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم
آب دو و نیم پیمانه
پیاز یک عدد
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
بقیه در ادامه مطلب

خَشیل یکی از غذاهای محلی مردم آذربایجان (اردبیل) است که خوردن آن بین ساکنین مناطق
مختلف آذربایجان و خصوصا در مراسم شب یلدا رایج است. به سبب وجود مقدار زیادی گندم و
شکر و کره طبیعی در این نوع غذا برخی بر این باورند که خوردن خشیل باعث مقاومت بدن در
برابر سرما میشود.
مواد لازم برای 4 نفر:
در ادامه مطلب

مواد لازم برای ۶ نفر:
سینه مرغ: ۲ عدد، بزرگ و پوستگرفته و دو نیم شده.
ران مرغ: ۴ عدد، پوست گرفته.
روغن زیتون: ۲ قاشق سوپ خوری.
موسیر: ۲۰۰ گرم، پوست گرفته.
سیر: ۲ بوته، خرد شده.
زنجبیل تازه: ۴ سانتیمتر، رنده شده.
بقیه در ادامه مطلب

یک آش دوغ محلی و اصیل را با این دستور بچشید. اگر از ماست پاستوریزه استفاده میکنید
، در صورت دسترسی کمی کره محلی به آش اضافه کنید تا طعم آن خوشمزهتر شود. اگر برگ
سیر در دسترس دارید به سبزیجات این آش اضافه کنید تا طعم آن بهشتی شود, در مناطق
اردبیل و سرعین سیر خام را له کرده و همراه آش سرو می کنند تا کسانی که دوست دارند
با آش خود مخلوط کنند. برخی به سبزیجات این آش شوید و نعناع اضافه می کنند, نعناع
بیشتر برای تزئین آش در زمان سرو بکار می رود.

مواد لازم سوتی پلو اردبیل ( پلو شیرپز )
شیر 4 پیمانه
برنج خیس کرده 4 پیمانه
روغن حیوانی یا کره به میزان لازم
گلاب و عرق هل دو قاشق

این غذای بسیار لذیذ و آسان طبخ یکی از غذاهای سنتی استان اردبیل می باشد در زبان
آذری چیغیرتما به اضافه کردن تخم مرغها در آخرین مرحله پخت گفته میشود. در صورتیکه
برای طبخ این غذا از مرغ استفاده نشود همانند املت گوجه خواهد بود
مواد لازم:
3 عدد ران مرغ بدون استخوان
۱ عدد پیاز متوسط
۳ ق کره
۴ عدد گوجه رسیده درشت

مواد لازم برای آشپزی
اسفناج پخته شده نیم کیلوگرم
پیاز یک عدد
سیر دو حبه
و......
طرز تهیه :
لپه را میگذاریم با مقداری آب نیم پز شود ، آب آنکه تمام شد با رب انار و کره کمی تفت
میدهیم، سپس در تابه مقداری روغن ریخته و پیاز را درون آن سرخ می کنیم

اگه به سبزی دسترسی ندارین ... خوشحال باشین ...چون نوعی از این آش - سبزی نمیخواد ...
هم با کشک و هم با سرکه میتوان مصرف کرد . ( البته فقط با یکی از اونها . چون میگین خوردن
سرکه همراه با کشک پوست صورت رو لک میکنه .) اگه اصرار به مصرف سبزی دارین در صورت
تمایل این آش رو دقیقا باهمین دستور میتونین با سبزی آش : یک کیلو تره و جعفری و گشنیز
و برگ چغندر هم تهیه کنین .ولی نیازی نیست چون این آش بدون سبزی تهیه میشه و خیلی
خوش خوراکه ...

خورش بادام اردبیلی یا پیچاق قیمه یکی از چندین غذای سنتی و محلی اردبیلیهاست.
مواد لازم:
گوشت ریز خرد شده : ۵٠٠ گرم
خلال بادام : ١۵٠ گرم
پیاز داغ : یک پیمانه
آبغوره : ١/٢ پیمانه
تخممرغ : ٣ عدد (در اینجا فقط از زرده استفاده شده تا خورش مجلسیتر شود.)
نمک،فلفل،زردچوبه و زعفران
.......