
سلام به وب من خوش آمدید دوستان و همراهان عزیز از اینکه مهمان این وب هستید بسیار سپاسگزارم منتظر نظرات سازنده ی شما دوستان هستم
عنوان | پاسخ | بازدید | توسط |
![]() |
1 | 1216 | piskesvat |
![]() |
3 | 2710 | mehran99 |

مواد اولیه:
- هویج 1 کیلو
- گوشت قرمز (ترجیحا گوسفندی) حدود نیم کیلو
- روغن جهت سرخ کردن به میزان لازم
- پیاز متوسط 1 عدد
- زعفران دم کرده ترجیحا زیاد و غلیظ به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
- آب لیمو یا آبغوره 2 یا 3 قاشق غذاخوری به میزان لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا سر وته هویج ها را با چاقو ببرید و پوستش را بگیرید وبه صورت خلالی خیلی نازک خرد کنید. سپس هویج ها را درون لگن تمیز که مخصوص همین کاراست چند باربشویید تا کاملا تمیز شده و کف نارنجی رنگ آن کاملا برود و سپس درون آبکش بریزید وقتی آب آن کمی رفت روی پارچه تمیز پهن کنید وقتی کمی خشک شدند آماده سرخ کردن می باشند. هویج را با مقداری روغن مایع مخصوص سرخ کردن یا روغن جامد باحرارت متوسط تفت بدهید تا کمی مغز پخت شوند.
2. سپس درون قابلمه یک پیاز را نگینی خرد کنید (ریز) و با مقداری روغن خوب تفت دهیدنرم که شد گوشت ها را که ازقبل شسته اید و خشک شده است را به پیاز اضافه کنید کمی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد بعد به میزان لازم آب و نمک به پیاز و گوشت اضافه کنید و سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد. (درست است که اگر به گوشت نمک اضافه کنید دیر می پزد ولی بون نمک خوش مزه نمیشه من که نمک و می ریزم شما هرطور که دوست دارید انجام بدید.)
3. وقتی گوشت کاملا پخته شد گوشت را از آبش جدا کنید و آبش را از صافی رد کنید تا پیازهای پخته شده از آب گوشت جدا شود. سپس هویج های سرخ شده را درون آب گوشت که صاف کردید زیخته و زعفران دم کرده و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید اجازه بدهید هویج کمی پخته و نرم شود.
4. سپس گوشت های گرم (اگر گوشت سرد شوددیگر رنگ زعفران را به خود جذب نمی کند) را با مقداری زعفران دم کرده حل کرده و روی هویج ها که با آب گوشت روی حرارت ملایم می پزند بچینید و اجازه دهید چند جوش با هم بزنند و طعم هم را به خود بگیرند در انتها به خورشت مقداری آب لیمو یا آبغوره اضافه کنید تا خورشت کمی ترش مزه شود بعد از چند جوش خورشت آماده است خورشت را در ظرف سرو ریخته و همراه برنج نوش جان کنید.
نکات:
1. توصیه می شود کسانی که رژیم غذایی دارن این خورشت را درست نکنند چرا که اگر هویج ها را آبپز کنید به طور کل طعم خورشت عوض می شود حتما سرخ کنید.
2. هویج این خورشت باید خلالی نازک خرد شود باید حوصله به خرج دهید در غیر این صورت طعم این خورشت عوض می شود.
3. می توانید به جای گوشت گوسفند از گوشت گوساله یا مرغ استفاده کنید ولی با گوشت گوسفند خوش مزه تر و مجاسی تر می شود.
4. چاشنی اصلی این خورشت زعفران دم کرده و آب لیمو و آبغوره است لذا برای خوش طعم تر شدن بهتر است زعفران ریاد باشد.
5. بعضی ها از لوبیا پلو جشم بلبلی و آلو بخارا هم در این خورشت استفاده می کنند ولی توصیه نمی کنم چون که دستور اصلی این خورشت این ها را ندارد. وخوش مزه نمی شود.
6. برای داشتن بک غذای خوشمزه همیشه با عشق وعلاقه آشپزی کنید و حرارت غذایتان را ملایم کنید با حرارت زیاد غذا طعم شعله می گیرد تجربه کردم.
7. بهتر است آبغوره استفاده کنید.